Maak deze heerlijke Proteïnerijke Havermout-Banaanpannenkoeken. Een perfecte combinatie van voedzame ingrediënten, zoals rijpe banaan, havermout, en eiwitten, maken deze pannenkoeken niet alleen smaakvol, maar ook voedzaam. Met een vleugje kaneel en een topping van vers fruit, pindakaas en optioneel maple syrup, worden deze pannenkoeken een feest voor je smaakpapillen. Ontdek het gemak van de blenderbereiding en geniet van een voedzaam ontbijt of een gezonde snack, boordevol eiwitten om je dag energiek te beginnen.
Ingrediënten:
1 rijpe banaan
75 gram havermout
3 eieren
2 eetlepels melk (of een alternatief)
1 eetlepel bakpoeder/sodiumbicarbonaat
Een vleugje kaneel
60 gram proteïnepoeder
Kokosolie (om te bakken)
Bereiding:
Stap 1: Voorbereiding van het Beslag
Schil en prak de rijpe banaan in een kom.
Voeg de havermout, eieren, melk, bakpoeder, kaneel en proteïnepoeder toe.
Meng alle ingrediënten grondig in een blender gedurende 1-2 minuten, totdat het beslag glad en vloeibaar is.
Zorg ervoor dat de havermout goed gemalen is.
Stap 2: Bakken van de Pannenkoeken
Verhit een beetje kokosolie in een pan op middelhoog vuur.
Giet voldoende beslag in de pan voor één pannenkoek.
Bak de pannenkoek 1-2 minuten aan elke zijde, totdat ze goudbruin zijn.
Stap 3: Serveer en Geniet
Leg de gebakken pannenkoek op een bord.
Garneer met vers fruit zoals plakjes banaan en besjes.
Voeg eventueel pindakaas toe voor een smaakvolle afwerking.
Als je nog wat calorieën over hebt, maak het af met een scheutje maple syrup voor dat extra zoetje!
Extra:
Geniet van deze proteïnerijke, voedzame pannenkoeken als een heerlijk ontbijt of een gezonde snack!